Viete, že týmto spôsobom v MLM neuspejete?

od autora: | 18. apríla 2018

K napísaniu tohoto článku ma inšpirovalo pomerne dosť emailov od čitateľov, ktoré sa obsahom na seba veľmi podobali. Doteraz som veľmi nepochopil, čo vedie týchto ľudí k tomuto spôsobu fungovania.

Jedno je ale isté a v článku si to rozoberieme, že týmto spôsobom sa v MLM uspieť žiaľ dlhodobo nedá.

Poďme ale po poriadku.

Uvediem pár príkladov:

„Začínam s MLM a problém je s mojím menným zoznamom, musím začať od cudzích ľudí. Chcela by som sa Vás spýtať na rady a tipy ako osloviť cudzích ľudí do MLM. Ďakujem“

Alebo

„Práve som sa zaregistroval do jedného MLM a potrebujem radu, ako rýchlo získať ľudí pod seba“

Takýchto príkladov môžem uviesť ďaleko viac.

Aj vás sa to týka? Ak áno, tak máte veľký problém.

V čom vidím problém a prečo tvrdím, že takto to v MLM nefunguje?

  1. Mnohí, čo takto zháňajú informácie lietajú v ponzi schémach a lietadlách

Vždy, keď dostanem email v podobnom duchu, tak sa opýtam, o akú MLM firmu ide. V drvivej väčšine už odpoveď nedostanem. No z doručených odpovedí sa MLM týka tak do 10%. Ostatné sú na oko viditeľné podvody.

Ak si niekto myslí, že dám radu niekomu, kto lieta v podvodoch, tak je na omyle. Rovno nech mi ani nepíše a nech sa aj odhlási z odberu mojich článkov z blogu. Odmietam radiť ľuďom, čo chcú druhých lákať do podvodov a kaziť meno MLM.

  1. Radiť vám má v prvom rade váš sponzor, nie cudzí človek

Váš sponzor a upline sú zodpovední za váš úspech. Oni dostanú odmenu za to, že budete v MLM úspešní.

Čo ale urobí väčšina ľudí? Niekde sa zaregistruje, ideálne nech je to niečo NOVÉ, ČO TU EŠTE NEBOLO a začnú na nete hľadať niekoho, kto im ZADARMO poradí. Takto to ale nefunguje. Prečo by niekto cudzí, čo vás ani nepozná, vám mal radiť? Veď za to nič nemá.

Keď sa na mňa niekto obráti s pomocou o radu, prvé čo mu poradím je, aby sa obrátil na svojho sponzora. Tí, čo ste mi v podobnom duchu písali, viete o čom hovorím a túto radu ste  odo mňa dostali.

  1. Chýbajúci podporný vzdelávací systém MLM firmy

Tento bod je jeden z najdôležitejších. Bez funkčného vzdelávacieho systému a leadershipu je to v MLM  veľmi ťažké. A hlavne nové MLM firmy nemajú vzdelávací system.  Žiaľ funkčný vzdelávací systém má len niekoľko kvalitných MLM firiem. Ostaté MLM firmy sa na vzdelávanie žiaľ len hrajú. Možno tým niekoho nahnevám, ale ako som z komunikácií s mojimi čitateľmi zistil, mnoho ľudí ani nevie, čo nevedia.

  1. Mnohokrát chýba základ slušného správania sa

Aj tento bod by mal byť súčasťou kvalitného vzdelávania v MLM. Ak niekomu napr. napíšete bez oslovenia a ani sa nepodpíšete, čo čakáte, že dostanete odpoveď? Ja na takéto maily ani nereagujem. Ak mne niekto slušne napíše a položí mi nejakú otázku, vždy odpíšem. Tak ako ja odpisujem na otázky a slušné maily, očakávam aj z druhej strany to isté.

Toto bolo len pár bodov. Ak to s MLM myslíte seriózne, vyberte si kvalitnú MLM firmu s funkčným vzdelávacím systémom a skontaktujte sa s vaším budúcim sponzorom.

A pamätajte, keď s MLM začnete, dôverujte svojmu sponzorovi a upline.

Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach, prípadne pridajte svoj komentár pod článok.

Prípadne ma neváhajte kontaktovať alebo kliknite na spolupráca.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *