Viete o tom, že MLM a šport spolu súvisia?

od autora: | 4. apríla 2017

Možno si poviete, že názov článku je úplne mimo realitu a nedáva zmysel. Aj ja som si to myslel pri mojich začiatkoch s MLM. Preto vám popíšem vlastný pohľad, ako som to myslel, že MLM a šport spolu súvisia.

Kedysi som hrával futbal. Nehrával som síce futbal na profesionálnej úrovni, ale bral som ho vážne. A pri športe treba aj trénovať. No nie vždy sa mi do trénovania chcelo. Na tréning som  musel ísť na bicykli  5 km a vyčerpaný po tréningu ďalších 5 km späť. Už len toto by veľa ľudí odradilo.

Mnoho ľudí, čo s MLM začínajú si myslia, že budovanie MLM pôjde ľahko s minimálnou aktivitou. Ale to nie je pravda.

Keď MLM podnikanie beriete vážne, budete musieť zamakať aj keď sa vám nebude chcieť. To čo vás pri MLM podnikaní bude čakať som spomenul aj v článku Chcem podnikať v MLM. Čo ma čaká? Bude toho samozrejme ešte viac.

Ak chcete v športe niečo dosiahnuť, trénovať bude vaša povinnosťou. A trénovať budete musieť, aj keď sa vám nebude chcieť, aj keď budete mať zlý deň, aj keď nebude zrovna ideálne počasie.

Predstavte si, ako musia trénovať olympijskí víťazi. Čo všetko musia obetovať, aby dokázali uspieť. Mnoho krát celé 4 roky sa sústredia na olympiádu a nepodarí sa im uspieť. A o 4 roky sa o to pokúsia znovu. Predsa to nevzdajú. Veď tomu obetovali svoj čas. Nepovedia balím to a prestávam športovať.

Keď nový človek začne s MLM, je vysoko pravdepodobné, že okrem úspechu zažije aj neúspech. Dovolím si tvrdiť, že zažiť neúspech je podmienkou na úspech. Neúspech je potrebný, aby sa človek posunul dopredu a niečo nové sa naučil.

No mnoho ľudí zvolí iné riešenie. S MLM skončia. A niektorí svoje vlastné rozhodnutie a svoj neúspech verejne prezentujú na sociálnych sieťach a komentároch. A tí “najväčší“ experti z nich začnú druhých nabádať, aby s MLM prestali tiež.

Skúste účastníka olympiády tiež nabádať, aby zo športom skončil. Ani vás nebude počúvať. On dobre vie, prečo ten šport robí a vie, že nie všetko sa podarí na prvý krát, aj keď veľa trénoval. Veď už len účasť na olympiáde je úspechom.

Uvediem ešte jeden príklad. Petra Sagana pozná hádam každý Slovák. Aj ten čo nešportuje a nevenuje sa MLM. Nie vždy preteky vyhrá. V jednom článku sa vyjadril, citujem: “Nie vždy veci dopadnú tak, ako ste si ich naplánovali alebo tak, ako by ste si želali, ale to je šport.“. Peter ide ďalej aj keď nevyhrá.

A čo vy? Idete ďalej, aj keď sa vám v MLM momentálne nedarí? Čo urobíte, keď vám záujemca na stretnutie nepríde? Vzdáte to? Alebo to beriete športovo a zoberiete si príklad od úspešných športovcov. Je to len na vás.

Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

Prípadne ak o MLM podnikaní rozmýšľate a neviete ako, neváhajte ma kontaktovať alebo kliknite na spolupráca. Možno vám budem vedieť pomôcť.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *