Ja nechcem predávať ako častá namietka v MLM

od autora: | 14. októbra 2014

nechcem predávať, mlm, predaj, sieťový marketingJednou z najčastejších námietok, ktoré dostávam od ľudí, ktorým ukazujem svoju MLM príležitosť je, že „Ja nechcem predávať“. Čo s týmto stavom urobiť a ako sa s tým vysporiadať tak, aby boli obe strany spokojné?

Multilevel marketing nie je klasický predajný systém. Viac o tom, čo to MLM je sa dočítate aj v tomto článku. V MLM to bez predaja síce nepôjde, ale nie je predaj ako predaj.

Mnoho ľudí sa slova predaj boja. Pritom tento strach je neopodstatnený. Čoho sa vlastne bojíme? Veď predaj uskutočňujeme každý deň. Všetci a bez rozdielu.

Uveďme si niekoľko situácií, kedy ide o predaj.

Predávame už len tým, že sa s niekým rozprávame. Keď sa s niekým bavíte, predávate svoje myšlienky druhej osobe. Aj keď sa v práci rozprávate so šéfom. Aj vtedy ide o predaj. Predávate seba, aby ste pri prvej príležitosti dostali vyšší plat.

Pamätáte sa, keď ste boli na pracovnom pohovore? Aj vtedy išlo o predaj. Predávali ste svoje vedomosti a skúsenosti budúcemu zamestnávateľovi? Chceli ste sa predať.

Máte obľúbený film? Ak áno, stavím sa s Vami, že ste sa o tom filme už s niekým bavili. To čo ste urobili, bol predaj. Predali ste film svojim známym a zarobil na tom cudzí človek.  Možno máte obľúbenú reštauráciu.  Ktorú reštauráciu odporučíte, keď Vás niekto poprosí o radu, aby ste mu odporučili dobrú reštauráciu? Zase na tom zarobí len reštaurácia a jej majiteľ, ale Vy to nebudete.

Predchádzajúce situácie ľudia nevnímajú ako predaj a preto ich denne vykonávajú. Cítia sa pri tom dobre. Jedinou Vašou odmenou je dobrý pocit.

Čo pre väčšinu ľudí znamená slovo predaj?

Ako predaj väčšina ľudí považuje predaj produktu pri osobnom kontakte medzi predajcom a kupujúcim.

Zoberme ako príklad, že doporučíte Vašu obľúbenú reštauráciu svojmu kamarátovi. To, čo ste spravili bolo, že ste predali svojmu kamarátovi tip na dobrú reštauráciu a keď ju Váš kamarát navštívi, zarobí na tom majiteľ reštaurácie. Takéto situácie v pohode akceptujeme, ale keď ide o MLM, zrazu máme problém. Zrazu predávať nechceme.

Nemali by ste za tie doporučenia dostať nejakú odmenu? Možno si poviete, že je to tak správne. Veď nás to tak učili a všetko naokolo funguje rovnako. Tak skúste pracovať v práci zadarmo. Páčilo by sa vám to? Myslím si, že nie.

Hlavný problém vidím v tom, že nás niekto naučil robiť veci zadarmo.

Proste nám niekto povedal, že robiť zadarmo je správne. Že dobrý pocit ako odmena je správna. No skúste si tým dobrým pocitom poplatiť šeky a faktúry, čo Vám domov každý mesiac chodia. Dá sa to?

Multilevel marketing Vám dáva vhodnú príležitosť k tomu, aby ste za doporučenia dostali zaplatené. No nie len zaplatené, ale aj možnosť si vybudovať jednu finančnú a osobnú slobodu.

Všetko závisí na tom, ako a čo v MLM predávam.

Ak Vás niekto bude učiť, že MLM je o podomovom predaji a behaní od dverí k dverám, tak Vás učí zle. Možno máte sami skúsenosť, že sa Vám niekto snažil medzi dvermi niečo predať. A práve toto si väčšina ľudí myslí, že toto je MLM.  MLM sa buduje úplne inak.

Ľudia pripravení do MLM by mali mať otvorenú myseľ a schopnosť prijímať nové informácie a fakty.

V MLM sa musí predávať, pretože bez obratu nemôže byť odmena. Ide tu v prvom rade o predávaní obchodnej príležitosti ďalej. Toto je potrebné zdôrazniť ľuďom, čo nechcú predávať. Ak ľudia pochopia obchodnú príležitosť a bude im dávať zmysel, budú postupom času akceptovať aj predaj. Preto si treba nechať poradiť, robiť veci správne. Napríklad vynechať slovo predaj a nahradiť ho slovom doporučenie.

Ak sa Vám článok páčil, dajte mu like, pridajte svoj komentár pod článok a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach, alebo ma osobne kontaktujte. Ďakujem za zdieľanie a prajem veľa úspechov.

Prajem Vám veľa úspechov!
Dušan Daniel.

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Názor na “Ja nechcem predávať ako častá namietka v MLM

  1. Jirka

    Vím o produktech,které lidé budou používat stále,a ještě z toho budou mít finanční prospěch,není to droga…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *