Ako nestratiť svoj cieľ

od autora: | 5. apríla 2013

motivácia, mlm, cielV prvom rade musíte mať svoj cieľ. Ak ho nemáte, položte si nasledovné otázky:

  • Máte svoj životný cieľ?
  • Čo by ste chceli v živote dokázať?
  • Čo vás napĺňa šťastím a radosťou a čomu sa chcete venovať?
  • Akým smerom sa chcete uberať?

Neviete odpovede? Tak je najvyšší čas začať na tom pracovať.

Ak chcete mať lepší rodinný život, alebo pracovný, alebo začať športovať, či pracovať na sebe, všetko sa dá dosiahnuť, ak si stanovíte cieľ. Čo je dôležité a na čom budete musieť zapracovať je, že si budete musieť začať veriť a musíte začať konať. Úspech môžete mať aj vy, ale sám od seba nepríde..

Predpokladám, že ste sa už stretli s niekým, kto vám hovoril, že je potrebné mať ciele, držať sa ich, že je dobré, keď si ciele napíšete atď. Ale aj keď si ich napíšete, ešte nemáte vyhraté. Možno ste sa stretli aj s ľudmi, ktorí vám hovorili, že nie je dobré si stanoviť ciele. Každopádne sme neboli vedení k tomu, aby sme si dávali ciele, aby sme sa nimi zaoberali. Takže ani nemôžete vedieť ako na svojich cieľoch pracovať a nestratiť ich.

Ako nestratiť svoje ciele

1. Napíšte si zoznam svojich cieľov

Tento bod je veľmi dôležitý, pretože, keď si ciele napíšete a budete ich mať často na očiach, budete častejšie na ne myslieť a zaoberať sa nimi. Môže to byť vo forme nástenky, obrázkov, alebo spísané v samostatnom zošite, ktorý máte vždy pri sebe.

2. Stretávajte sa s ľuďmi,  ktorí majú svoje ciele a pracujú na ich dosahovaní

Predstavte si, že chcete začať behať. Ste na to sám. Ale ak by ste boli viacerí a dohodnete si pravidelné tréningy, vaša motivácia bude vyššia. Máte záväzok nielen voči sebe, ale aj voči druhým, keď sa s niekým dohodnete na trénovaní.

3. Rozprávajte sa s ľuďmi, ktorí majú ciele

Môžete sa s nimi navzájom podeliť o podnety, myšlienky a navzájom sa podporovať. O cieľoch sa nerozprávajte s ľuďmi, ktorí ciele nemajú. Oni vás nepodporia.

4. Odmeňte sa

Ak dosiahnete svoj cieľ, odmeňte sa nejakou drobnosťou. Povzbudí vás to pri dosahovaní vašich ďalších cieľov. Pamätajte, že ten najpomalší, ktorý nestratil cieľ z očí, ide stále ešte rýchlejšie než ten, ktorý blúdi bez cieľa.

Ak sa Vám článok páčil, dajte mu like, pridajte svoj komentár pod článok a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach alebo ma osobne kontaktujte.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel.

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

2 názory na “Ako nestratiť svoj cieľ

  1. Lucka

    Veľmi pekný článok. Chválim autora 🙂
    Je pravda, že keď sme boli deťmi, tak sme všetci snívali. Ale ako človek dospeje, tak z neviem akého dôvodu prestane snívať (nevravím že všetci).
    Takže ľudia, začnite snívať, hor sa do toho 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *