Úspech je vo vašich hlavách

od autora: | 13. marca 2014

1431622_23921031Veľakrát a nie len od obchodných partnerov dostávam otázku, čo majú povedať svojim potenciálnym záujemcom o MLM podnikanie pri prvom kontakte. Ono sa to síce zdá byť jednoduché, ale úplne jednoduché to nie je. Nájsť tie správne slová je niekedy problém. A problémy sú na to, aby sa riešili.

Nie nadarmo sa hovorí, že na zaujatie človeka máte jeden pokus. A hneď ten prvý. Keď sa s niekým zarozprávate, neznamená to, že dotyčného automaticky musíte osloviť na svoje podnikanie. Práve tá nezáväzná komunikácia alebo pred rozhovor je veľmi dôležitý.

Hľadá vôbec prospekt zmenu v živote?

Cieľom pred rozhovoru je zistiť, či prospekt vôbec niečo hľadá. Či hľadá zmenu v živote. Tu je dôležité sa správne pýtať a počúvať.  Samozrejme nie formou vyzvedania. Uvediem vám jeden príklad.

Predstavte si, že cestujete vlakom a v jednom kupé sedí s vami aj zaujímavý prospekt. Nič o ňom neviete a tu prichádza vaša šanca. Nie je problém nadviazať komunikáciu otázkou kam cestuje.  On vám to veľmi rád povie. Aspoň vám obom ujde cesta rýchlejšie. Ďalšia otázka, ktorá by mohla nasledovať je, za akým účelom cestuje. Či je to štúdium, práca atď. Zase vám niečo povie.

Takýto druh komunikácie je prirodzený a vôbec to nevyznie ako by ste vyzvedali. V tomto okamihu už komunikácia medzi vami funguje a ak vám odpovedal,  že pracuje, môžete sa opýtať v akej oblasti.  Prospekt vám to povie a povie vám toho aj viac. Viesť komunikáciu ďalej už nie je problém. Pri správnom pýtaní sa vám aj povie, či sa mu v práci darí, alebo nie. Týmto zistíte od prospekta, prečo nie je spokojný.

Rozhodujúci okamih pre vypýtanie kontaktu

Ak z rozhovoru vyplynie, že je to stále prospekt, ktorého chcete osloviť,  poradím vám jednu otázku, ktorá vám pomôže si od neho vypýtať kontakt. Opýtajte sa ho, že ak by ste o niečom vedeli, či ho môžete kontaktovať. Vo väčšine prípadov to funguje a kontakt na seba vám dá.

Toto bol len jeden príklad z mnohých, ako môžete nadviazať s prospektom komunikáciu.

Budem rád ak sa aj vy v komentároch pod článkom podelíte o svoje príklady z praxe z oslovovania prospektov. Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach alebo ma osobne kontaktujte.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel.

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

2 názory na “Úspech je vo vašich hlavách

  1. Mária

    Dobrý deň, ja sa chcem podeliť o svoje príklady z praxe z oslovovania prospektov je to k článku: Úspech je vo vašich hlavách. Ja pri oslovovaní v teréne používam jednú vetu, ktorú raz použil školiteľ, ktorého veľmi obdivujem: „poznáte niekoho kto by si chcel zarobiť zaujímavé peniaze za krátky čas?“ a čakám čo mi na to odpovie 🙂 vo väčšine prípadov mi začne dávať kontakty na úspešných ľudí z jeho okolia, alebo sa ma opýta, že prečo na niekoho mi má dať kontakty, prečo to nemôže byť práve on? 😀 a to ma poteší najviac, a pre väčší záujem mu nepoviem o čo ide hneď ale poviem mu, že sa ponáhľam a dám mu svoju vizitku a popýtam ho kontakt na seba 🙂 ja iba toľko Daniel, dávam vám spätnú odpoveď a prajem vám veľa úspechov 😉 a veľmi rada čítam Vaše články, lebo sa v mnohých vidím a veľmi mi pomáhajú v praxi, som vaša faninka 😉 a budem sa tešiť na ďalší nový a motivujúci článok 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *