Buď sám sebou. Inak to v MLM budeš mať ťažké.

od autora: | 20. júla 2016

mlm_sam_sebouVitajte pri mojom ďalšom článku. Viete prečo som sa rozhodol napísať tento článok? V prvom rade preto, aby sme si všetci uvedomili, ako sa správame nie len v MLM podnikaní, ale aj v živote.

Buď sám sebou. Inak to v MLM budeš mať ťažké.

Predošlá veta platí všade, ale v MLM podnikaní zvlášť.

Uspieť v MLM tiež nie je jednoduché, rovnako ako v živote. No stojí to za to.

Mnoho ľudí namiesto toho, aby boli sami sebou sa pred ostatnými pretvarujú a hrajú na niekoho, kým nie sú.

Pretvarovať sa a hrať sa na niekoho iného, kým nie sme nám v živote a ani v MLM dlhodobo nepomôže.

Mnoho ľudí skrýva svoje pravé JA, len aby na druhých zapôsobili. Niekedy je to kamarát, obchodný partner, úspešný sponzor či upline. Keď sa pozriete do zrkadla, koho v ňom vidíte? Vidíte seba, alebo je to niekto iný?

Často máme tendenciu hrať sa na niekoho kým nie sme. Ale prečo?

  • Možno chceme na niekoho zapôsobiť

Možno to poznáte. Chcete na niekoho zapôsobiť a zaujať ho.  Môže to byť záujemca o MLM spoluprácu s vami. Snažiť sa niekoho ohúriť je len dočasná záležitosť. Myslíte, že dotyčná osoba skôr či neskôr nepríde na to, aký naozaj ste? Určite na to príde. Je to len otázka času.

Napríklad. V MLM podnikáte dva mesiace. Je vysoko pravdepodobné, že za ten čas nebudete zarábať tisíce eur.

Preto buďte sami sebou a na nikoho a nič sa nehrajte.

  • Možno sa chceme zavďačiť každému

V tejto situácií bol hádam každý z nás a dovolím si tvrdiť, že je to aj prirodzené. No zavďačiť každému sa tiež nedá. Vždy sa niekto nájde, kto vás bude kritizovať, kto s vami nebude súhlasiť. Tak ako nemôžete byť súčasne na dvoch miestach, tak budu ľudia, ktorí vás budú rešpektovať a súhlasiť s vami a ktorí s vami súhlasiť nebudú.

Zmierte sa s tým a hotovo.

A ešte jedna dôležitá skutočnosť. Nikdy sa s nikým neporovnávajte. Práve tým, že sa chceme porovnávať s inými, nás veľakrát nabáda k tomu, aby sme sa hrali na niekoho iného.

Reálny príklad. Dvaja ľudia podnikajú v MLM rovnako dlho, napr. 2 roky. Každý z nich si na začiatku zvolil iné tempo. Predpokladajme, že ten, čo si zvolil rýchlejšie tempo, ten sa aj rozhodol, že v MLM uspeje.

Je teda úplne prirodzené, že ten kto sa rozhodne a má aj rýchlejšie tempo, ten sa dostane v MLM za ten istý čas ďalej.

Preto sa snažím každému vysvetliť aj to, že nezáleží na tom, ako dlho sa v MLM pohybujete, ale to, kedy u vás padlo rozhodnutie, že v MLM uspejete.

Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach, alebo ma osobne kontaktujte.

Ak rozmýšľate, že sa do MLM podnikania pustíte, neváhajte ma kontaktovať alebo kliknite na spolupráca.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel.

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *