Aké sú počiatočné náklady pri vstupe do MLM firmy

od autora: | 3. novembra 2014

počiatočné náklady, mlmJedným z najdôležitejších kritérií pri výbere MLM firmy sú aj počiatočné náklady. Viete koľko Vás to všetko bude stáť a prečo je to dôležité pre Váš úspech v sieťovom marketingu? Máte strach, že vstupné náklady do MLM firmy budú príliš vysoké a nebudete si ich môcť dovoliť? Poďme sa na to pozrieť podrobnejšie.

Aké sú počiatočné náklady pri vstupe do MLM firmy

Na začiatok trochu zlá správa.  Počiatočné náklady pri vstupe do MLM firmy určite sú. Tá dobrá správa je, že pri serióznej MLM firme počiatočné náklady nie sú vysoké a neohrozia Váš rodinný rozpočet.

Čo sa myslí počiatočnými nákladmi pri vstupe do MLM firmy

K počiatočným nákladom pri vstupe do MLM firmy patrí napríklad:

  • zakúpenie si licencie
  • štartovací balíček
  • zakúpenie produktov, alebo služieb
  • úvodný seminár, školenie
  • náklady na reklamu
  • iné(náklady na dopravu, pohonné hmoty, telefón, internet, prenájom kancelárie, atď…)

Poďme sa na počiatočné náklady pozrieť bližšie.

Na to, aby ste mohli podnikať v MLM firme, vo väčšine prípadov budete potrebovať zakúpiť si licenciu, alebo štartovací balíček. Väčšinou to stojí pár eur a seriózne MLM firmy Vám k tomu dajú aj 100% garanciu vrátenia peňazí do určitej doby. Takže ak po čase zistíte, že MLM podnikanie sa Vám nepáči, dostanete peniaze späť.

Ak chcete svoje MLM podnikanie budovať správne, počítajte s tým, že produkty alebo služby, ktoré budete propagovať, budete musieť aj osobne používať. Zámerne som napísal  budete musieť, pretože je to jedna z vecí, ktorá rozhodne, či v MLM podnikaní uspejete alebo nie. Kvalitné MLM firmy Vám dajú aj na produkty 100% garanciu vrátenia peňazí do určitej doby.

Pre dosiahnutie úspechu v MLM podnikaní sa budete musieť aj vzdelávať. Preto má väčšina kvalitných MLM firiem vzdelávací systém, na ktorý si budete musieť kúpiť vstupenku. A tá niečo stojí. Treba počítať s tým, že ísť 1-krát na seminár Vám nebude stačiť. MLM podnikanie je o sústavnom a pravidelnom vzdelávaní. Inak v MLM uspejete ťažko.

Niekto sa rozhodne, že podporí svoje MLM podnikanie aj reklamou. Či už na internete, facebooku, v tlači alebo PPC reklamou(pay per click – platba za klik). A to niečo stojí.

K ďalším nákladom pri MLM podnikaní patria aj zvýšené náklady za telefón, dopravu, pohonné hmoty, atď. Niekto môže namietať, že MLM podnikanie sa dá budovať len na internete, že nikam nemusím chodiť a ešte lepšie, nič nemusím nikomu predávať. No pozrite sa na najúspešnejších MLM lídrov sveta a zistíte, že svoj úspech nedosiahli len sedením doma a sledovaním webinárov na internete.

Každopádne MLM podnikanie patrí k tým druhom podnikania, kde s nízkymi počiatočnými nákladmi a takmer bez rizika môžete začať skoro okamžite. Rizikom sa tu myslí čas, ktorý strávite s MLM podnikaním. No ani stratený čas by ste nemali brať ako riziko, pretože to čo investujete do svojho vzdelávania by pre Vás malo byť investíciou.

Mnoho ľudí vstupuje do MLM podnikania za účelom si finančne polepšiť a preto seriózne MLM firmy majú počiatočné vstupné náklady veľmi nízke. S vysokými počiatočnými nákladmi by bolo MLM podnikanie ťažko duplikovateľné.

MLM je podnikanie a preto s investíciami treba počítať.

Ak sa Vám článok páčil, dajte mu like, pridajte svoj komentár pod článok a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach, alebo ma osobne kontaktujte.

Prajem Vám veľa úspechov!
Dušan Daniel.

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *