MLM sa mi páči, ale mám z toho zlý pocit

od autora: | 30. januára 2017

Napísať tento článok ma inšpirovala jedna moja čitateľka. Obrátila sa na mňa s radou o pomoc. Napísala mi email v tom duchu, že dostala ponuku na MLM spoluprácu, že s MLM skúsenosť zatiaľ nemá a nevie, či by to zvládla.

Samozrejme za tým môže byť a aj bolo niečo iné. Poďme sa pozrieť na to, prečo môžu mať ľudia zlý pocit s MLM.

Dôvodov, prečo môžu mať ľudia zlý pocit s MLM je viacero. Uvediem pár z nich:

1. neveria, že aj oni môžu uspieť v MLM

Toto je bežný a častý problém medzi ľuďmi. Problém vychádza hlavne z nevedomosti problematiky MLM.

Všeobecne ak niečomu  nerozumieme, máme tendenciu sa toho báť. Práve preto by sme sa mali vzdelávať v oblasti, ktorá nás zaujíma. Jedna vec je, že sa niečoho nového bojíme a druhá  či s tým chceme aj niečo urobiť.

Nedávno v jednom nemenovanom denníku vyšiel článok s titulkom „Bráňme fakty. Aby sme sa nemuseli báť“. V tom článku sa písalo, že ľudí už nezaujímajú fakty a pravda. Pričom pravda nie je nič iné ako zhoda výroku s faktom. To ostatné sú iba interpretácie.

Vy fakty ohľadne MLM potrebujete preto, aby ste vedeli, čo je pravda a čo výmysel. Bez faktov sa budete báť všetkého iného, všetkého neznámeho, proste všetkého, čomu neviete porozumieť. To vám veru nepomôže k tomu, aby ste si viac verili.

A kým nemáte fakty, tak ste manipulovateľmými. A naopak, komu ide o fakty, tak toho ťažko ovplyvníte.

2. MLM produkt je príliš drahý pre mňa

V MLM vo všeobecnosti nájdete kvalitnejšie produkty ako v bežne dostupnej sieti obchodov. A za kvalitu sa platí. Ale pomer medzi kvalitou a cenou by mal byť pre vás prijateľný.

Znamená  to, že pokiaľ MLM firma ponúka produkt, ktorý si nemôžete dovoliť kúpiť, pravdepodobne vaša spolupráca s tou MLM firmou nebude úspešná. V tom prípade vám zrejme nič iné neostáva ako si vybrať na spoluprácu inú MLM firmu. O tom, ako si vybrať kvalitnú MLM firmu píšem v tomto článku.

Na to, aby ste vzbudzovali dôveru medzi ľuďmi, praktická skúsenosť s produktom je nevyhnutná. Pokiaľ produkt nepoznáte, nemáte právo ho doporučovať ďalej. Je to potom len obyčajné klamanie ľudí a klamstvom dlhodobo v ničom neuspejete.

Ja viem, nájdete mnoho „super bomba lídrov/ guru“, čo vám budú tvrdiť opak, ale oni nemajú ani predstavu, čo to je v MLM podnikať čestne a korektne. Potom sa nestačíme čudovať, prečo majú ľudia na MLM taký názor aký majú.

Toto bolo len pár vecí, ktore môžu spôsobovať váš zlý pocit s MLM. Môže ich byť samozrejme viac. Budem rád ak sa v komentároch pod článkom podelíte o svoje skúsenosti a pocity s MLM.

Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

No a ak náhodou o MLM podnikaní rozmýšľate a neviete ako a kde začať, neváhajte ma kontaktovať alebo kliknite na spolupráca. Možno vám budem vedieť pomôcť.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *