Budujete si v MLM podnikaní svoju osobnú značku? – Druhá časť

od autora: | 13. júla 2015

mlm_osobna_znackaV dnešnej dobe ak náhodou podnikáte alebo sa chcete v nejakej oblasti presadiť, je veľmi dôležité myslieť aj na budovanie osobnej značky. Myslím si však, že vedome budovať svoju osobnú značku by mal každý, kto je zameraný na dosiahnutie úspechu. Platí to aj pre študentov či zamestnaných ľudí, nie len pre podnikateľov.

Budujete si v MLM podnikaní svoju osobnú značku?

Zo začiatku som budovaniu značky nevenoval veľkú pozornosť. Dovolím si tvrdiť, že žiadnu. A to ani v mojich začiatkoch podnikania v MLM.

Pritom každý z nás si nevedomky už svoju osobnú značku buduje. Budovať osobnú značku sa dá aj offline, nie len online. Svoju značku si budujete aj tým, ako sa správate a komunikujete s ľuďmi, či na termíny s klientom chodíte načas, ako ste oblečený na obchodných stretnutiach, čo nosíte oblečené do práce, školy a pod. Či si stojíte za svojím názorom.  Ako sa správate k ľuďom a pod.

Svoju osobnú značku si budujete aj tým, čo píšete a zdieľate na svojom facebook profile.

Ľudia si o vás názor a dojem spravia vždy pri kontakte s vami. Je len na vás, ako vás ľudia budú vnímať. Či v pozitívnom alebo negatívnom svetle.

Budovanie osobnej značky určite nenechávajte na náhodu.

Čo robím ja pre budovanie svojej osobnej značky

Keď som spustil svoj blog o MLM, ľudia si ma začali viac všímať. Predtým ma nik online nepoznal, nik ma nekontaktoval. Zmenilo sa to. Ľudia ma začali viac sledovať, pozerajú čo a ako robím.

Dokonca som na spoluprácu v MLM doporučovaný inými ľuďmi. Začali prichádzať ponuky na spoluprácu s inými blogermi, dokonca som dostal od jedného vydavateľstva ponuku napísať knihu k MLM.

Nepíšem to preto, aby som sa chválil. Treba si uvedomiť, že keď niečo robíte dobre a ľudia okolo vás to vedia, šíria sa o vás pozitívne správy. Tým si budujete osobnú značku a neskôr sa vám otvoria ďalšie možnosti a kontakty na iných ľudí.

Mojím cieľom je, aby ľudia keď počujú moje meno, vedeli si ma hneď zaradiť. Aby vedeli, že sa venujem MLM podnikaniu. Aby vedeli, kde ma nájdu a mohli ma kontaktovať s vedomím, že im dokážem pomôcť mojimi skúsenosťami z praxe.

Ako mi budovanie značky pomáha v mojom MLM podnikaní

Mnoho ľudí vie, s akou MLM firmou spolupracujem. A kto nie, nie je problém si to zistiť, alebo sa ma na to rovno opýtať.

Nedávno ma kontaktoval jeden môj čitateľ, ktorý ma sleduje dlhšiu dobu. Časom si sám zistil s akou MLM firmou spolupracujem. V tom čase ho daná MLM firma nezaujímala, mal iné priority, ale po čase ho táto príležitosť začala znovu zaujímať. A hádajte na koho sa obrátil? Na mňa.

Tiež ma nedávno kontaktoval jeden pán, ktorý na mňa a MLM firmu s ktorou ja spolupracujem dostal doporučenie od iného môjho čitateľa. Nepoznám osobu od ktorej dostal doporučenie, ale niečo danú osobu muselo viesť k tomu, že odporučila práve mňa.

Toto bolo len pár príkladov, ako mi moja osobná značka pomáha v mojom podnikaní.

Preto si vedome budujem osobnú značku a nenechávam nič na náhodu. Budovanie osobnej značky mi prinieslo mnoho zákazníkov aj obchodných partnerov. Preto sa budovanie osobnej značky oplatí robiť poriadne a hlavne dlhodobo.

Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach, alebo ma osobne kontaktujte.

Ak rozmýšľate, že sa do MLM podnikania pustíte, neváhajte ma kontaktovať alebo kliknite na spolupráca.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel.

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *