Máš na to. Nedaj sa odradiť takýmto človekom

od autora: | 24. februára 2017

Týmto článkom pravdepodobne nahnevám viacerých ľudí. Poďme ale po poriadku a začnime reálnou skúsenosťou.

Možno v MLM už podnikáte, alebo sa o MLM zaujímate. Čím viac sa o problematiku zaujímate, tým sa vám to viac páči. Nakoniec padne vaše rozhodnutie, že s MLM podnikaním začnete.

Ste nadšený a tešíte sa, ako vám vaše podnikanie bude rásť a prosperovať. Dohodnete si stretnutia s ľuďmi.

Čakáte na prvého človeka a ten nepríde. Nechápete prečo. Veď ste boli dohodnutý a termín vám potvrdil ešte v ten istý deň.

Čakáte na druhého človeka, ten na stretnutie príde. Príležitosť sa mu páči, chce sa dozvedieť ďalšie informácie, tak si dohodnete následné stretnutie. No na stretnutie ten človek nepríde. Nedvíha telefón, prípadne má telefón vypnutý. Prečo? Čudujete sa. Veď sám mal záujem sa dozvedieť viac.

Niekto si po takýchto dvoch skúsenostiach povie, že MLM nefunguje. V horšom prípade zanevrie na celý obor MLM. V najhoršom prípade začne prispievať na internete do diskusií k téme MLM a odrádzať od tohoto podnikania všetkých naokolo.

Veď on „robil“ MLM a vie, že to nefunguje.

A teraz pravdu. Ako by ste sa zachovali vy po takýchto situáciách? Ale úprimne.

Mnoho ľudí  skutočne po takých situáciach skončí s MLM. Prečo tomu tak ale je?

V prvom rade ste si pravdepodobne neuvedomili, že MLM je podnikanie a že keď vás zaujala MLM príležitosť, tak musí aj iných.  MLM nie je pre každého. Žiaľ nie každý vám je ochotný to povedať do očí.

Čo je ale podstatnejšie, že tieto skúsenosti beriete osobne. Beriete to ako osobné zlyhanie, že nejaký človek vám neprišiel na stretnutie, alebo nedvíha telefón. To nemá nič spoločné s vami a vašou osobou.

Proste vám ten človek hovorí, že „nemám záujem“, „som lenivý“, „nič sa mi nechce“, „to by som musel niečo začať robiť“ a pod. Hľadá výhovorky. Rešpektujte, že nie každému sa chce makať. Hovorím o tom aj v tomto článku.

Vás tieto jeho výhovorky nemajú čo ovplyvniť. Váš život a váš úspech nestojí na tých, čo vám neprišli na stretnutie, alebo nedvíhajú telefón. Veď ich ani nepoznáte, tak prečo by vás mali ovplyvňovať?

Podobne to funguje aj s komentármi k MLM na internete. Nájdete tam kopec anonymov a rôznych guru odborníkov, čo si svoje výplody píšu do diskusií. A teraz to podstatné, niektorí za to majú aj zaplatené, že píšu výmysly. Áno, dobre čítate. Majú za to zaplatené a kopec ľudí tým výmyslom aj uverí.

Ja hovorím jedno, ak sa necháte ovplyvniť človekom, ktorého ani nepoznáte, ktorý nepríde na vaše stretnutie, ktorý vám nedvíha telefón, či vystupuje ako anonym, tak si nezaslúžite uspieť v MLM.

Je to kruté ale je to tak.

Ja sám som zažil človeka, ktorému som sa venoval pol roka, školil som ho, chodil so mnou na obchodné stretnutia. Poznal som ho 5 rokov predtým aj počas VŠ. Všetko bolo ok až kým si neprečítal jeden komentár od anonyma na internete. Odvtedy som ho poriadne ani nevidel.  Samozrejme, že s MLM skončil.

Mal som skončiť aj ja? Úprimne, koľkí z vás by MLM podnikanie nechalo tiež? Koľkí z vás by začalo písať komentáre na internete, že MLM im zničilo priateľstvá. Vzťahy sa v MLM budujú a skutočné priateľstvá sa časom prejavia.

Verte, nie každý sa javí na začiatku ako seriózna osoba. No klamať a pretvarovať sa dlhodobo nedá. A charakter človeka sa skôr či neskôr prejaví.

Preto, ak to s MLM myslíte vážne, pochopte, že podobné skúsenosti z tohoto článku vás nemôžu odradiť. Máte na viac a preto si viac verte. Uvidíte časom, že po svete chodia aj ľudia, čo sú korektní, dvíhajú telefón, neskrývajú sa a radi budú s vami v MLM spolupracovať.

Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

No a ak náhodou o MLM podnikaní rozmýšľate a neviete ako a kde začať, neváhajte ma kontaktovať alebo kliknite na spolupráca. Možno vám budem vedieť pomôcť.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *