Budujete MLM cez Facebook? Tieto chyby nerobte!

od autora: | 7. novembra 2016

facebook_mlmMnoho z vás, čo podnikáte v MLM, využívate na prácu aj facebook. Ono je to veľmi lákavá myšlienka, ale treba vedieť, ako facebook na tento účel používať.

Pravda je taká, že mnoho ľudí nevyužíva správne facebook na budovanie MLM. Resp. to robia vyslovene zle. Preto si rozoberme niekoľko chýb, ktorým je dobré sa vyvarovať, keď na budovanie MLM používate facebook.

  1. Osobný profil plný registračných linkov na rôzne projekty

Vždy keď mi niekto napíše ohľadne príležitosti, vždy si pozriem profil danej osoby. A poviem vám, niektoré profily ľudí stoja za to. Niektorých profil vyzerá ako zoznam všetkých projektov, ktoré viete nájsť na internete. Samé registračné linky, affiliate a pod.

Takýto človek na vás skúša najprv jedným z jeho množiny projektov a keď nezaberie jeden projekt, skúsi s odstupom času iným. A niekedy aj tým istým, lebo si už nepamätá, čo vám poslal minule.
Rozmýšľate, za ktorým projektom si dotyčná osoba 100% stojí. Pravda je taká, že ani za jedným. Jeho hlavným cieľom je na vás zarobiť.

Mne ak niekto pošle do správy link na registrovanie sa do nejakého nového super zaručeného biznisu, kde môžem byť medzi prvými, tak sa často stáva, že ho zablokujem.

Ak sa takto správate na facebooku aj vy, obávam sa, že MLM podnikaní neuspejete.

  1. Spamovanie ľudí na FB

Možno to poznáte a možno to robíte aj vy. Skopírujete si text propagujúci vašu MLM príležitosť a následne ho kopírujete do správ ľuďom, ktorých máte medzi priateľmi na facebooku. Ak si myslíte, že touto aktivitou dosiahnete úspech v MLM, tak vás musím sklamať.
Je len otázkou času, kedy vás ľudia na facebooku označia za spamera. MLM je aj o budovaní vzťahov a spamovaním si dôveru k tomu človeku nevybudujete.

  1. Kopírovanie textu vašej príležitosti do rôznych skupín na facebooku

Tiež bežný jav mnohých ľudí, čo sa snažia v MLM uspieť. Kopírovaním toho istého textu sa vystavujete riziku, že vás skôr či neskôr zablokuje rovno facebook.

Ja viem, že je veľmi lákavé vyhľadávať potencionálnych biznis partnerov vo facebookových skupinách zameraných na MLM, biznis, privyrobenie si a pod. No vo väčšine prípadov v týchto skupinách nájdete len inzeráty na príležitosti.

Zamyslite sa, akí ľudia navštevujú tieto skupiny. Ak je niekto v MLM spokojný a úspešný, nemá dôvod meniť MLM firmu. Ak aj náhodou  niekoho v týchto skupinách nájdete na spoluprácu, je veľmi pravdepodobné, že to nebude pre vás ten správny človek.

  1. Budovať MLM len online, nie offline

Mnoho ľudí si myslí, že MLM ide budovať len online. Z časti áno. No bez práci offline to tiež nepôjde.
No ak si niekto myslí, že napríklad prekonať strach z oslovenia ľudí sa zbavia tým, že budú sedieť doma a spamovať všetkých naokolo, tak sú na omyle. Smutné na tom je, že tento mylný fakt šíria viacero kvázi MLM lídrov, ktorými sa to na facebooku len tak hemží.

MLM je v prvom rade o osobnom rozvoji, naučiť sa podnikateľsky myslieť a konať, naučiť sa ako viesť tím ľudí a podobne. Na to potrebujete mať prax z terénu, nie z obývačky spamovať všetkých naokolo.

No najsmutnejšie na tom je, keď sa horeuvedené body správania sa ludi prezentujú ako: prepracovaný vzdelávací systém, pomáhame si, pracujeme v tíme a pod.

Toto správanie nemá nič spoločné s kvalitným vzdelávacím systémom, ktoré ponúkajú len pár kvalitných MLM firiem a ich lídri.

Ak viete ako správne používať facebook, dokáže vám veľmi pomôcť v MLM. No ak facebook používate len preto, aby ste sa vyhli nejakým problémom(napr. strachu z oslovenia, strach, že počujete NIE a pod.), tak vás to postretne aj online.

Preto ak vás stále láka úspešné podnikanie v MLM, pamätajte, že facebook by nemal byť vašim jediným nástrojom a miestom na podnikanie.

Ak neviete, ako to robiť správne, prípadne už konečne by ste chceli zažiť úspech v MLM, neváhajte ma kontaktovať alebo kliknite na spolupráca. Možno vám budem vedieť pomôcť.

Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte ho so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *