Čo znamená robiť MLM správne?

od autora: | 14. februára 2016

MLM_budovanie_postojČo znamená robiť MLM správne? Mnoho ľudí má skreslenú predstavu nie len o MLM ale aj o tom, ako MLM podnikanie budovať správne.

Určite ste už stretli človeka, ktorý sa pri vyslovení slova MLM zatváril kyslo. Resp. ste stretli niekoho, kto má s MLM zlú skúsenosť. Myslíte si, že takých ľudí je len pár? Omyl. Je ich dosť a veľakrát za to ani nemôžu.

Mnohokrát za to môžu práve samotní distributéri. Používajú násilné metódy, presviedčanie, otravovanie ľudí, sľubujú rýchle zárobky bez práce a pod.

Veľkou nevýhodou a zároveň aj výhodou MLM podnikania je, že do MLM môže vstúpiť v podstate ktokoľvek. Väčšinou ide o ľudí, ktorí s MLM doteraz praktické skúsenosti nemali. Z toho môžu vzniknúť rôzne nedorozumenia, pretože svoje kroky nie vždy konzultujú so svojou upline.

Môže sa potom stať, že sa vám ľudia začnú vyhýbať. Áno, aj to sa môže stať a aj sa to stáva.

Ako tomuto zabrániť?

Komunikujte s upline

V prvom rade je vašou povinnosťou komunikovať svoje kroky s upline. Všetko čo chcete urobiť preberte s upline ešte skôr, ako to urobíte.

Rešpektujte rozhodnutia iných ľudí

MLM je síce pre každého, ale nie každý pochopí o čom MLM je. MLM je podnikanie pre ľudí, čo chcú vystúpiť z komfortnej zóny. Ale niekto je spokojný tam kde je a s tým čo má. Ak na takéhoto človeka budete vyvíjať nátlak, iba mu potvrdíte jeho mylnú predstavu, že v MLM ide o presviedčanie ľudí. Ale to nie je pravda.

Vzdelávajte sa a pracujte na svojom osobnom raste a postoji

V ľuďoch vstupujúcich do MLM zo začiatku prevláda ohromné nadšenie. Neskôr nadšenie upadá, prichádza vytriezvenie a reálny pohľad na vec.

Máte niečo, čo sa vám páči, dáva vám zmysel a javí sa vám ako najlepšia vec na svete. Šírite svoje nadšenie ďalej, ale narážate na odpor. Druhí ľudia až tak nadšení nie sú. Majú pochybnosti. Možno sa s týmito ľuďmi začnete hádať.

Táto fáza je pre vás veľmi dôležitá. Tu sa rozhodne, ako sa na MLM budete pozerať aj naďalej.

Rozhoduje váš postoj. Či to bude stále pre vás skvelá príležitosť, alebo vás okolie stiahne a v horšom prípade na MLM zanevriete.

Preto je dôležité na sebe pracovať a hlavne rozvíjať komunikačné zručnosti. Treba pochopiť, že to čo je dobré pre vás, ešte nemusí byť dobré pre niekoho iného.

Zmeňte sa

Na to, aby ste v MLM uspeli, je potrebné sa zmeniť. Treba zmeniť myslenie. Dovčera ste sa s vašimi priateľmi rozprávali na bežné spoločenské témy a dnes sa s nimi chcete rozprávať o riešeniach, o budúcnosti a pod. Veď je to pre nich šok. Tiež potrebujú čas to rozchodiť.

Bez zmeny zmena nebude. Keď sa budete chcieť zmeniť, zmeňte sa. Urobte to ale dobrovoľne. Keď sa budú chcieť zmeniť vaši priatelia, urobia to. Ale ak ich do toho budete nútiť, budú sa vám vyhýbať.

Preto to takto nerobte. Každý kto v MLM podniká, si týmto musí prejsť.  Ten, kto si uvedomí, čo má v rukách sa s týmto vyrovná. Iný s MLM skončí.

Preto na sebe pracujte a ľudia sa o vás budú zaujímať.

Ak vás článok zaujal, prípadne hľadáte zmenu, možno nájdeme spoločnú reč. Neváhajte ma kontaktovať alebo kliknite na spolupráca.

Prajem vám veľa úspechov!
Dušan Daniel.

Som networkérom a autorom blogu o MLM www.dusandaniel.sk. Aktívne podnikám v MLM. Na mojom blogu prezentujem svoje praktické skúsenosti s MLM. Vediem team ľudí a pomáham im dosiahnuť úspech v MLM. Ukazujem ľudom ako efektívne budovať databázu kontaktov a kontaktovať ľudí. Robím to čo ma baví a to je práca s ľuďmi, čo sa rozhodli, že si splnia svoje sny.

Facebook Twitter 

Comments

comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *